“Seity is een integraal concept waarin martial arts als weg fungeert om te groeien als persoon en een sterkere versie van jezelf te worden. Het ervaren van de Oosterse authentieke vechtkunst principes die geïntegreerd zijn met Westerse ontwikkelingen en het dagelijks leven.
Het gaat hierbij niet alleen om fysieke kracht, maar ook om interne/mentale kracht en gezondheid. Ontspanning en ademhaling is een cruciaal onderdeel van Martial Arts, beweging en bewust leven. Het symbolische ‘stille hart’ is een voorbeeld van één van de kernprincipes. Het zorgt voor een helder bewustzijn, het accepteren van ego en gedachten, zo beter gronden en in contact staan met jezelf en je omgeving.

Naast deze aspecten zal er nadruk liggen op fysieke fitheid, kracht en explosiviteit, lenigheid, weerbaarheid, lichaamsbeheersing en de kunst van het vechten. Ook bij al deze facetten zal ademhaling en bewustzijn voorop staan. Dit alles met aandacht voor het individu om onnodige blessures te voorkomen. Ook het zoeken naar harmonie tussen de tegenpolen hard en zacht, vol en leeg, intern en extern horen bij de training.

Binnen alle elementen van de training is adem en bewust/aanwezig zijn cruciaal. Aandacht schenken aan je lichaam en wat het je vertelt, maar ook het kunnen observeren van gedachten en gevoelens. Het lichaam is hierbij ook belangrijk, is er  spanning of juist soepelheid? Blokkades of doorstroming, wat voel je precies. Elk individu is uniek en daarom zijn verschillende benaderingen cruciaal. Je lichaam forceren om dingen te doen die het nog niet aankan is wellicht niet het meest gezonde pad. Het is goed om jezelf te pushen en grenzen te verkennen, maar niet ten koste van je duurbaarheid, daarom is kennis van jezelf als persoon en je lichaam belangrijk. Minimalizeer blessures en frustratie en utilizeer je maximale potentie.

Mijn basis ligt in de traditionele Shaolin kunsten en deze universele principes zijn dan ook de fundering van de lessen.  Daarnaast heb ik door de jaren heen het privilege gehad te mogen leren van verschillende meesters en leraren.  Verschillende bewegingsvormen/kunsten hebben invloed gehad op mijn kennis en vaardigheden, waaronder: Sanda (Chinees Kickboksen), Boksen, Dans, Muay Thai, Kashmir Yoga, BaGua, Brazilian Jiu Jitsu en TaiJi. Ondanks het feit dat elk “systeem” jarenlange toewijding vereist is overal wat te leren en overlap te vinden. Ik pak dan ook verschillende elementen uit allerlei disciplines om meer inzicht te verkrijgen. Groei zonder beperking tot  vaste kaders.”