Als leerling van Hu Zheng Sheng (Oprichter en ‘Shifu’ van het ‘Shaolin Temple Traditional Wushu Institute’ en de ‘Shaolin Temple Xinyiba Research Society’), gelden deze authentieke Shaolin principes als de fundering van de Martial Arts die hier worden gegeven. Deze eeuwenoude lijn van kennis deelt traditionele Shaolin principes waarin hard en zacht bij elkaar komen. In deze stroming van Shaolin boksen is elke beweging voortkomend uit de XinYiBa lering, wat een zeldzame vaardigheid is van de Shaolin tempel. Deze eeuwenoude kunst is lastig te vinden tegenwoordig, en deze wordt alleen doorgegeven aan toegewijde discipelen.

Beweging wordt aangestuurd door het gehele lichaam, natuurlijke reflexen, instinct, intentie en efficiënte coördinatie. De training benadrukt de kunst van het snel en instinctief adapteren en aanpassen naar elke situatie. Hierdoor is het zaak niet vast te zitten aan afgebakende vormen of bewegingskaders.

Deze manier van trainen begint leeg, je vult jezelf met kennis, vaardigheid en ervaring. Wanneer je alle wijsheid al kent is er immers weinig meer te ontdekken.  Dit zal zeker in het begin gepaard gaan met ongemak. Het lichaam moet wennen. Na ontdekken en talloze uren van oefenen zal beweging meer eigen gaan voelen, je gaat elementen pakken die bij jou als persoon passen en dingen die niet werken kunnen losgelaten worden. De verbinding tussen binnen- en buitenkant zal zichzelf vormen, autenticiteit zal onstaan. Stijlen en hokjes zijn niet langer belangrijk en er zal vanuit je kern bewogen en geuit kunnen worden, hier ben je weer leeg geworden.

Daarom is het belangrijk altijd te blijven ontdekken en deze cyclus te herhalen met de beginners ‘mindset’, nieuwe verbindingen zullen ontstaan. Leer en maak (wat je dan ook doet) eigen, zonder al te veel oordeel. Wacht niet tot bepaalde doelen of zogenaamde niveau’s zijn bereikt, elk moment draagt bij. Vertrouw het proces en blijf leren.